Környezetbarát csomagolás

A megrendelt termékek szállításához, célba juttatáshoz mindenképp szükség van valamilyen csomagolásra az áru védelmének érdekében. Mi a Bögreszigetnél igyekszünk csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat környezetbarát csomagolás alkalmazásával.

Az alkalmazott csomagolásokról alább olvashatsz:

100% környezetbarát

A kartondoboz, a ragasztószalag és a belső csomagolás 100%-ban lebomlik, mivel (újrahasznosított) papírból készül. A térkitöltő anyag kukoricakeményítőből készül, ami szintén lebomlik.

Papír
100%
Műanyag
0%

60% környezetbarát

A buborékos borítékok (bélelt borítékok) szintén gyakori csomagolóanyagok nálunk. Ebbe lapos, kis védelmet igénylő tárgyakat csomagolunk. A boríték papír része újrahasznosított, de a benne található buborékos fólia újrahasznosított műanyagból készül.

Papír
60%
Műanyag
LDPE műanyag
40%

5% környezetbarát 🙁

A futártasak, amibe párnákat és egyéb védelmet nem igénylő termékeket csomagolunk, sajnos nem lebomló műanyagból készül. Folyamatosan vezetjük ki ezt a csomagolóanyagot és helyette ECO futártasakot fogunk használni, ami már egy környezetbarát csomagolás.

Papír
5%
Műanyag
LDPE műanyag
95%
Papír
100%
Műanyag
0%
Papír
60%
Műanyag
LDPE műanyag
40%
Papír
5%
Műanyag
LDPE műanyag
95%

A fent felsorolt csomagolóanyagok használata mellet is szükség lehet kiegészítő csomagolás használatára. Ilyen csomagolás lehet a simítózáras tasak. Igyekszünk minél kevesebb ilyen nem lebomló csomagolást alkalmazni, de néha a termék védelme érdekében (a karcolódás megelőzése érdekében) szükség van a használatukra.